Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Помажемо дјеци при избору карејире: Припремљен Приручник за каријерну орјентацију у стручним школама

Помажемо дјеци при избору карејире: Припремљен Приручник за каријерну орјентацију у стручним школама
Датум објаве: 21.02.2018 14:36 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Национални Еуропасс и Еурогуиданце центар у оквиру пројекта „Еуропасс 2017“ и „Еурогуиданце 2017“ је припремио Приручник за каријерно вођење и савјетовање у стручним школама и Водич кроз Еуропасс ЦВ.

Приручник за каријерно вођење и савјетовање у стручним школама је намијењен прије свега наставницама у стручним школама. Идеје и методологија изложени у Приручнику имају широку могућност практичне примјене.

У њему се могу наћи посебно изложене три области у каријерном савјетовању: истраживање и разумијевање себе у контексту рада и образовања, истраживање и разумијевање свијета рада и свијета образовања и управљање развојем каријере.

Иако је првенствено намијењен каријерним савјетницима у стручним школама, овај Приручник може бити веома користан свима који на било који начин учествују у каријерном савјетовању ученика, наставницима у основним школама, професорима на факултетима, али и родитељима.

Водич кроз Еуропасс ЦВ је припремљен у циљу што већег коришћења Еуропасс формата ЦВ-ја. Еуропасс ЦВ пружа мноштво предности не само особама које траже посао или желе да се додатно школују, већ и послодавцима који, служећи се овим форматом, стичу увид у способности потенцијалних кандидата на једноставан, прегледан и разумљив начин.
Због доступности у електронском облику овај алат за постизање транспарентности квалификација и компетенција је цјеловит и лако доступан.

Више информација о активностима Еуропасс и Еурогуиданце центра може се пронаћи на националном Еуропасс и Еурогуиданце wебсајту, хттп://еуропассцрнагора.ме/старт/индеx.хтмл.

КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ И САВЈЕТОВАЊЕ У СТРУЧНИМ ШКОЛАМА.пдф

ВОДИЧ КРОЗ ЕУРОПАСС ЦВ.пдф

ПР Служба Министарства просвјете