Manja slova Veća slova RSS

>

Raspisan naknadni konkurs za upis u srednje škole

Raspisan naknadni konkurs za upis u srednje škole
Datum objave: 01.08.2018 11:29 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete raspisalo je naknadni konkurs za upis u srednje škole. Prijave na Konkurs podnose se školama od 15 do 17. avgusta, a više informacija može se naći na sajtu Ministarstva. Ukupan broj upisnih mjesta je 2720.

Na programima u trogodišnjem trajanju broj upisnih mjesta je 996. Na programima u četvorogodišnjem trajanju je 1194 upisnih mjesta dok je broj mjesta za program gimnazije 454. Za učenike koji žele da se obrazuju po programima iz oblasti muzičke umjetnosti broj mjesta je 76. U svim opštinama mjesta ima za sve učenike koji su završili osnovnu školu.

Kandidati podnose prijavu na Konkurs, originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole, te diplome i uvjerenja o rezultatatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodjeljenim priznanjima.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Na utvrđenu rang listu može se podnijeti prigovor u roku od tri dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli.

Detalje konkursa možete pronaći na sljedećem linku: http://www.mps.gov.me/vijesti/189677/NAKNADNI-KONKURS-ZA-UPIS-UcENIKA-U-I-RAZRED-SREDNJIH-sKOLA-U-CRNOJ-GORI-ZA-sKOLSKU-2018-2019-GODINU.html