Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Расписан накнадни конкурс за упис у средње школе

Расписан накнадни конкурс за упис у средње школе
Датум објаве: 01.08.2018 11:29 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете расписало је накнадни конкурс за упис у средње школе. Пријаве на Конкурс подносе се школама од 15 до 17. августа, а више информација може се наћи на сајту Министарства. Укупан број уписних мјеста је 2720.

На програмима у трогодишњем трајању број уписних мјеста је 996. На програмима у четворогодишњем трајању је 1194 уписних мјеста док је број мјеста за програм гимназије 454. За ученике који желе да се образују по програмима из области музичке умјетности број мјеста је 76. У свим општинама мјеста има за све ученике који су завршили основну школу.

Кандидати подносе пријаву на Конкурс, оригинална свједочанства посљедња три разреда основне школе, те дипломе и увјерења о резултататима са државних и међународних такмичења, односно додјељеним признањима.

У току трајања рока за подношење пријава, комисија је дужна да сваког дана објави ажурирану ранг листу пријављених кандидата ради њиховог информисања о мјесту на ранг листи. На утврђену ранг листу може се поднијети приговор у року од три дана од дана објављивања на огласној табли.

Детаље конкурса можете пронаћи на сљедећем линку: хттп://www.мпс.гов.ме/вијести/189677/НАКНАДНИ-КОНКУРС-ЗА-УПИС-УцЕНИКА-У-И-РАЗРЕД-СРЕДЊИХ-сКОЛА-У-ЦРНОЈ-ГОРИ-ЗА-сКОЛСКУ-2018-2019-ГОДИНУ.хтмл