Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Отворен конкурс за стипендије у оквиру Ерасмус Мундус програма – пројекат БАСИЛЕУС ИИИ

Датум објаве: 27.01.2011 12:30 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо вас да је објављен конкурс за Басилеус ИИИ пројекат мобилности у оквиру Ерасмус Мундус програма – акција 2.

Басилеус ИИИ пројекат подразумијева партнерство између установа високог образовања, у оквиру којег се подржава студијска и истраживачка мобилност између универзитета и установа високог образовања у земљама западног Балкана и осам партнерских универзитета из ЕУ. Пројекат се финансира од стране Европске комисије. Универзитет у Генту је координатор пројекта.

Стипендије су доступне на нивоу магистарских, докторских и постдокторских студија, као и за истраживаче из не–партнерских универзитета, под именом „циљна група 2“.

Кандидати из западног Балкана који нијесу провели више од 12 мјесеци у задњих 5 година у земљи Европске уније, могу се пијавити за мобилност на један од сљедећих партнерских универзитета из ЕУ: Универзитет у Генту (Белгија), Универзитет у Ници (Француска), Универзитет у Лунду (Шведска), Универзитет у Љубљани (Словенија), Универзитет Ла Сапиенза (Италија), АТЕИ Солун (Грчка), Универзитет у Хајлделбергу (Њемачка) и Универзитет Свети Климент Охридски у Софији (Бугарска).

Конкурс је отворен до 15. фебруара 2011. године до 14:00х. Све детаљније информације о пројекту као и водич за апликанте можете пронаћи на веб страници www.басилеус.угент.бе