Manja slova Veća slova RSS

>

Održana XIX sjednica Savjeta za visoko obrazovanje: akreditovani inovirani studijski programi Univerziteta Crne Gore

Održana XIX sjednica Savjeta za visoko obrazovanje: akreditovani inovirani studijski programi Univerziteta Crne Gore
Datum objave: 12.05.2017 11:41 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Sjednica Savjeta za visoko obrazovanje kojom je predsjedavao prof. dr Živko Andrijašević, predsjednik Savjeta, održana je 11. maja 2017. godine.

Savjet je na sjednici donio sljedeće odluke:

- Odluku o izdavanju certifikata o akreditaciji osnovnih akademskih i primijenjenih, master akademskih i primijenjenih, doktorskih i interdisciplinarnih studijskih programa koji se realizuju na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore,
- Odluku o izdavanju certifikata o akreditaciji doktorskog studijskog programa Javno pravo, obima 180 ECTS (tri godine), Fakultet pravnih nauka, Univerzitet Donja Gorica i
- Odluku o izdavanju certifikata o akreditaciji osnovnog akademskog studijskog programa Elektrotehnika i računarstvo, obima 240 ECTS (četiri godine), Fakultet primijenjene nauke, Univerzitet Donja Gorica.

Na sjednici je razmatran zahtjev za akreditaciju osnovnog akademskog studijskog programa Evropske studije, Humanističke studije, Univerzitet Donja Gorica i zahtjev za akreditaciju doktorskog studijskog programa Teorija savremene umjetnosti, Fakultet umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica.

Nakon razmatranja zahtjeva Savjet je formirao komisije za sprovođenje postupka akreditacije koje čine domaći i međunarodni eksperti za oblast obezbjeđenja kvaliteta, sa utvrđene liste eksperata.