Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Отворен 11. Сајам сезонског запошљавања: 50 послодаваца учествује

Отворен 11. Сајам сезонског запошљавања: 50 послодаваца учествује
Датум објаве: 26.03.2018 14:51 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У просторијама Универзитетског спортско-културног центра УЦГ у Подгорици данас је отворен Сајам сезонског запошљавања „Суммер Јоб 2018“ који већ 11. годину за редом организује Студентски парламент УЦГ у сарадњи са Студентском организацијом „Турист“а циљ је да се на једном мјесту окупе студенати, матуранати, и сви који су заинтересовани за сезонско запошљавање и послодавце који овакве послове нуде.

Сајам су отворили директорица директората за високо образовање Мубера Курпејовић, предсједница Студентског парламента УЦГ Сара Арианна Серхатлић, проректорица за наставу Ђурђица Перовић и директор Завода за запошљавање Суљо Мустафић.

ПР служба Министарства просвјете

Курпејовић је нагласила да се значај овог пројекта огледа у подстицању активног приступа тражењу посла и смањењу простора за запошљавање стране радне снаге. На овај начин, према њеним ријечима, пружа се шанса матурантима и студентима да се први пут сусретну са реалним окружењем и да виде шта их очекује сјутра на тржишту рада.

Она је изразила мишљење да Црна Гора посједује довољно квалитетан кадар средњег и високог образовања који може задовољити потребе тржишта.

Предсједница Студентског парламента УЦГ Сара Арианна Серхатлић рекла је да пројекат доприноси јачању капацитета младих и смањењу незапослености. Серхатлић је подсјетила да је на прошлогодишњем Сајму око 500 младих пронашло сезонски посао и додала да на овогодишњем Сајму учествује чак 50 послодаваца.

Директор Завода за запошљавање Суљо Мустафић рекао је да је активирање домаће радне снаге од изузетног значаја, те овај сајам као један од механизама којим се побољшава доступност послова домаћој радној снази има подршку Завода.

Први дан сајма је обиљежила велика посјећеност како студената тако и матураната. Сајам ће се такође одржати 28. марта на Факултету за туризам и хотелијерство у Котору и 30. марта на Правном факултету у Бијелом Пољу.