Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Обиљежен Дан студената на УЦГ

Обиљежен Дан студената на УЦГ
Датум објаве: 04.04.2018 09:34 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У Ректорату Универзитета Црне Горе, на свечаној сједници Студентског парламента, обиљежен је Дан студената, а присутнима су се обратили директорица Директората за високо образовање Мубера Курпејовић, ректор Универзитета Црне Горе проф. др Данило Николић и предсједница Студентског парламента УЦГ Сара Арианна Серхатлић.

Честитајући Дан студената, декан је рекао да ово дан посвећен најзначајнијем дијелу црногорске популације, младим образованим и талентованим људима, будућим носиоцима академске мисли, критичке свијести и друштвеног прогреса Црне Горе.

"На дан Студената, управа Универзитета Црне Горе, наставно и административно особље желе подсјетити студенте да су ту за њих, да им помогну да у оквиру понуђених наставних програма и студијских садржаја унаприједе своја теоријска и практична знања, да подстакну њихове креативне идеје и да их инспиришу на константне интелектуалне изазове. До успјеха се долази само упорним залагањем и континуираним радом на себи. Нема пречица, нема изговора. Бити студент значи бити одговоран за будућност друштва знања".

ПР служба Министарства просвјете

Он је рекао и да је циљ Универзитета да потенцијал и таленат црногорских студената интегрише у европски и свјетски образовни простор, кроз програме студентске мобилности са партнерским универзитетима, као и кроз могућности стручног оспособљавања у инсостранству, да унаприједи рад и живот студената, кроз осавремењивање и квалитет студијских програма и кроз обогаћивање њихових друштвених, културних и спортских активности, настављајући успјешну сарадњу са Студентским парламентом, у смислу приоритизације студентских права и питања и створи цијењене академске грађане, друштвено одговорне појединце и продуктивне генерације које ће осигурати економски просперитет и демократски развој црногорског друштва.

Курпејовић је рекла да о важности гласа студената јасно говори одлична сарадња коју они годинама имају са Министарством просвјете. Према њеним ријечима, студенти су као равноправни партнер укључени у креирање политика у области образовања, дио су органа управљања и свих радних група које израђују стратешке и законске прописе. Она је подсјетила на образовну реформу и истакла важност доступности високог образовања кроз увођење бесплатног студирања, као и обавезне праксе у обиму од 30%.

Честитајући њихов Дан, Курпејовић је поручила студентима да буду упорни и истрајни у постизању својих циљева.

ПР служба Министарства просвјете

У пуној сали студената, присуствовали су и предсједник Управног одбора Универзитета Црне Горе проф. др Душко Бјелица, представници Владе и државних институција, као и професори и академско особље.

Фото: www.уцг.ац.ме