Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Влада ће помоћи Нини Бошковић у обезбјеђењу средстава за Оксфорд

Влада ће помоћи Нини Бошковић у обезбјеђењу средстава за Оксфорд
Датум објаве: 13.06.2018 12:42 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе и Министарство просвјете ће помоћи Нини Бошковић, студенткињи Природно-математичког факултета, у обезбјеђивању значајног дијела школарине за мастер студије на Оксфорд универзитету, програм клиничке ембриологије. То је данас саопштио министар просвјете, др Дамир Шеховић, на састанку са Нином Бошковић.

Министар је рекао да је важна чињеница да је црногорски студент примљен на мастер студије на један од најпрестижнијих свјетских универзитета. Он је пак истакао и да је ријеч о специфичном случају, јер системски начини подршке најбољима, попут новооснованог Фонда за квалитет и таленте или постојећи програми студентске размјене, не обухватају програм о коме је конкретно ријеч, као и да трошкови за исти од преко 40 000 еура нијесу дјелимично или у потпуности покривени стипендијом од стране Универзитета Оксфорд.

“Имајући пак у виду заиста велики успјех као што је пријем на универзитет у Оксфорду, званично најбољи свјетски универзитет, те чињеницу да је ријеч о студенткињи која је проглашена за најбољег студента Природно-математичког факултета, обезбиједићемо финансијску подршку у значајној мјери”, закључио је Шеховић.