Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Расписан Конкурс за додјелу студентских кредита за студијску 2018/2019. годину, захтјеви се подносе електронским путем

Расписан Конкурс за додјелу студентских кредита за студијску 2018/2019. годину, захтјеви се подносе електронским путем
Датум објаве: 30.07.2018 15:27 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете расписало је Конкурс за додјелу 3.400 студентских кредита за студијску 2018/2019. студентима основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања.

Од укупног броја студентских кредита предвиђених за студијску 2018/2019. годину, 860 кредита ће бити додијељено студентима прве године основних студија и то: 770 кредита студентима прве године основних студија који студирају на установама високог образовања у Црној Гори и 90 кредита студентима прве године основних студија на установама високог образовања ван Црне Горе, 2.290 кредита студентима старијих година студија који студирају на установама високог образовања у Црној Гори и 250 кредита студентима старијих година који студирају на установама високог образовања ван Црне Горе.
Право да конкуришу за студентски кредит имају студенти основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања, који су први пут уписали семестар одговарајуће године студија и нијесу мијењали студијски програм.

Пријава за додјелу студенских кредита за студенте који студирају на установама високог образовања у Црној Гори подноси се искључиво електронски преко Портала електронске управе, на адресу: www.еуправа.ме

Студенти који студирају на установама високог образовања ван Црне Горе, поред захтјева који се подноси електронским путем, достављају и документа у папирној форми.

Рок за подношење захтјева електронски преко Портала еУправе за све кориснике је од 3. септембра до 19. октобра 2018. године.

Текст Конкурса можете преузети ОВДЈЕ.

Упутство за електронско подношење захтјева за додјелу студентског кредита можете преузети ОВДЈЕ.