Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Ministar Bošković prisustvovao obilježavanju međunarodnog dana srednjoškolaca

Saopštenje: Ministar Bošković prisustvovao obilježavanju međunarodnog dana srednjoškolaca
Datum objave: 17.11.2015 13:23 | Autor: PR Služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković prisustvovo je danas obilježavanju Međunarodnog dana srednjoškolaca organizovanom na Moskovskom mostu u Podgorici pod motom „Uključi se! Neka se i tvoj glas čuje!“.

Ovom prilikom medijima su se obratili ministar Bošković i PR menadžerka Unije srednjoškolaca Andrea Mićanović.

Ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo zbog povoda okupljanja i podsjetio da je Ministarstvo prosvjete već prepoznalo probleme koji su na jučerašnjem sastanku predočili predstavnici Unije srednjoškolaca i da se već radi na njihovom rješavanju. On je izrazio nadu da će se nastaviti odlična saradnja Ministarstva i Unije srednjoškolaca kako bi se i na ovaj način uticalo na unapređenje kvaliteta srednjeg obrazovanja prilagođenog potrebama učenika.

Takođe, ministar je naglasio da su vrata Ministarstva prosvjete širom otvorena za srednjoškolce i izrazio nadu da će se njihov glas ubuduće više čuti.

PR menadžerka Unije srednjoškolaca Andrea Mićanović podsjetila je da se Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava kao sjećanje na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje 1939. godine strijeljani bez suđenja. Ona je istakla da se ovaj dan prvi put obilježava u Crnoj Gori i izrazila nadu da će to postati tradicija.
Mićanović je rekla da je osnovna poruka današnjeg skupa da se srednjoškolci uključe u odlučivanje i da shvate važnost njihove uloge u kreiranju budućnosti. Ona je povodom jučerašnjeg sastanka sa ministrom Boškovićem izrazila zadovoljstvo što je Ministarstvo već prepoznalo probleme srednjoškolaca poput nedovoljnog vrednovanja vannastavnih aktivnosti, neadekvatne infrastrukture pojednih srednjih škola i problema realizacije stručne prakse u srednjim stručnim školama, i preduzelo inicijativu za njihovo rješavanje.

VIDEO:

FOTO:
PR služba Ministarstva prosvjete