Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Почео први циклус програма обуке за наставнике из Средњих стручних школа

Саопштење: Почео први циклус програма обуке за наставнике из Средњих стручних школа
Датум објаве: 06.05.2016 11:40 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Први циклус програма обуке за наставнике стручних предмета и наставнике практичне наставе ће се одржати у периоду од 1. до 15. маја 2016. године. Током овог периода, пет наставника ће имати прилику да се упознају са тренутним захтјевима и могућностима на тржишту, и самим тим унаприједе квалитет свог знања из предметне области.
Током овог циклуса, наставници из средње грађевинско-геодетске школе "Инж Марко Радевић", средње стручне школе Никшић, средње електротехничке школе "Васо Алигрудић", средње стручне школе "Иван Ускоковић" и средња стручне школе "Сергије Станић" ће похађати двонедјељни програм обуке код сљедећих послодаваца, ЕТГ група, фризерски салон “Љиља” у Никшићу, ЕЛКО ТИМ, АД “Рокшпед Ауто Центар” и хотел “Подгорица”.
Други циклус програма обуке је планиран за септембар када ће 25 наставника из наведених школа имати прилику за упознавањем са оним што се дешава на тржишту рада што ће утицати на квалитетнији пренос знања ученицима у школама.
Програм обуке је дио пројекта “Континуирани професионални развој наставника и инструктора у стручном образовању у Црној Гори”, који је финансијски подржан од стране Европске тренинг фондације, а релазује га Министарство просвјете у сарадњи са Центром за стручно образовање и Привредном комором Црне Горе.

 

 

ПР служба Министарства просвјете