Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Počeo prvi ciklus programa obuke za nastavnike iz Srednjih stručnih škola

Saopštenje: Počeo prvi ciklus programa obuke za nastavnike iz Srednjih stručnih škola
Datum objave: 06.05.2016 11:40 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Prvi ciklus programa obuke za nastavnike stručnih predmeta i nastavnike praktične nastave će se održati u periodu od 1. do 15. maja 2016. godine. Tokom ovog perioda, pet nastavnika će imati priliku da se upoznaju sa trenutnim zahtjevima i mogućnostima na tržištu, i samim tim unaprijede kvalitet svog znanja iz predmetne oblasti.
Tokom ovog ciklusa, nastavnici iz srednje građevinsko-geodetske škole "Inž Marko Radević", srednje stručne škole Nikšić, srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić", srednje stručne škole "Ivan Uskoković" i srednja stručne škole "Sergije Stanić" će pohađati dvonedjeljni program obuke kod sljedećih poslodavaca, ETG grupa, frizerski salon “Ljilja” u Nikšiću, ELKO TIM, AD “Rokšped Auto Centar” i hotel “Podgorica”.
Drugi ciklus programa obuke je planiran za septembar kada će 25 nastavnika iz navedenih škola imati priliku za upoznavanjem sa onim što se dešava na tržištu rada što će uticati na kvalitetniji prenos znanja učenicima u školama.
Program obuke je dio projekta “Kontinuirani profesionalni razvoj nastavnika i instruktora u stručnom obrazovanju u Crnoj Gori”, koji je finansijski podržan od strane Evropske trening fondacije, a relazuje ga Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje i Privrednom komorom Crne Gore.

 

 

PR služba Ministarstva prosvjete