Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Европска агенција за безбједност хране (ЕФСА) расписује конкурс за стручну праксу у Парми, Италија

Европска агенција за безбједност хране (ЕФСА) расписује конкурс за стручну праксу у Парми, Италија
Датум објаве: 27.06.2016 15:23 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете, МИДТ

Испис Штампај страницу


Дипломирали сте и у потрази сте за занимљивим и поучним искуством у динамичној европској агенцији? Желите да стечена знања и вјештине примијените у неком од подручја дјеловања ЕФСА-е? Желите да будете укључени у рад европске организације?

Имате прилику да учествујете у редовним активностима организације ЕФСА под вођством стручног ментора те да стекнете вриједно искуство у мултикултуралном окружењу.

Садржај стручне праксе зависи од подручја за који се пријављујете. Можете изабрати до два различита подручја, према приоритету, зависно од ваших компетенција, и то у сљедећим подручјима: процјена ризика у животној средини, токсикологија, здравље и добробит животиња, биолошке опасности, исхрана, управљање и анализа података, односи са медијима, правни и регулаторни послови итд.

Пријаве за конкурс можете послати најкасније до поноћи 31. јула 2016.

Кључни циљеви стручне праксе:

• Да из прве руке стекнете искуство у научној европској агенцији и притом развијете нове способности и вјештине у складу са властитим интересима и професионалним циљевима;
• Да допринесте општим циљевима одјељења у које ћете бити распоређени, учествујући у изради докумената, извјештаја, бавећи се научним и/или административним пословима, претражујући стручну литературу и обезбјеђујући правовремену комуникацију о резултатима;
• Допринос специфичним пројектима, новим идејама и иновативним рјешењима;
• Допринос планирању и праћењу активности у одјељењу у које ћете бити распоређени.

Што ЕФСА нуди?

Током боравка на стручној пракси у организацији ЕФСА бићете у прилици да упознате живот у Парми, италијанском граду богате културне и умјетничке баштине, као и уживати у познатим специјалитетима и врхунском вину. У близини се налазе и позната скијалишта, паркови природе и планине. Као дио енергичне екипе младих људи имаћете прилику да учествујете у различитим друштвеним и културним активностима.

Стручна пракса може трајати најмање 5 и највише 12 мјесеци и не може се понављати нити продужавати. Одабрани кандидати примаће мјесечну стипендију и по завршетку ће добити сертификат о завршеној стручној пракси.

Поступак избора кандидата

Поступак пријаве на конкурс обавља се електронским путем. Кандидати који уђу у ужи круг избора проћи ће телефонски или он-лине интервју. Одабрани кандидати примиће понуду о свим детаљима стручне праксе.

Обавезни услови за избор кандидата:

• Завршен најмање додипломски студијски програм до датума крајњег рока пријаве на конкурс;
• Добро познавање енглеског језика (минимални ниво Б2 према ЦЕФР);
• Да кандидат до сада није обављао стручну праксу у ЕФСА-и или био запослен у ЕФСА-и.
Осим обавезних услова конкурса, пожељно је да кандидат посједује знања и вјештине из подручја за које се пријављује, склоност тимском раду, способност самосталног рјешавања проблема те комуникационе и организационе вјештине.

При избору кандидата водиће се рачуна о уједначеној заступљености по полу и географском подручју.

Детаљне информације о стручној пракси прочитајте на wеб страници ЕФСА-е.

Контакт ЕФСА Фоцал Поинт за Црну Гору: ефса.фоцалпоинт@мпр.гов.ме