Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Црна Гора и Њемачка сарађиваће на пољу образовања: очекује се потписивање споразума о сарадњи

Црна Гора и Њемачка сарађиваће на пољу образовања: очекује се потписивање споразума о сарадњи
Датум објаве: 12.04.2017 09:39 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Њемачка сарађиваће на пољу образовања кроз пројекте који се односе на мобилност ученика и студената и усавршавање професора њемачког језика, закључено је на састанку министра просвјете др Дамира Шеховића са амбасадором Савезне Републике Њемачке у Црној Гори, Њ.Е. Ханс Гинтер Матерном.

На састанку је констатовано да Споразум о слању стручног особља између Савезне Републике Њемачке и Црне Горе представља правни основ за поспјешивање постојећих пријатељских односа између двије земље, посебно у области образовања и културе, те домену стручног усавршавања наставника. Разговарано је такође о сарадњи у дијелу даљег унапређивања наставе њемачког језика у образовно-васпитним установама у Црној Гори. Амбасадор Маттерн је нагласио заинтересованост Владе Савезне Републике Њемачке да ученици у Црној Гори, у смислу припреме за мобилност кроз евентуално студирање у Њемачкој, и у будућности имају прилику, да као и до сада, интезивно и успјешно уче њемачки језик.

Саговорници су истакли и је да је усаглашен текст Споразума између Владе Црне Горе и Владе Савезне Републике Њемачке о културној, научној и просвјетној сарадњи, те да се очекује потписивање истог.

Састанак је закључен обостраним увјерењем у наставак квалитетних односа на пољу образовања, уз договор у вези са даљом операционализацијом планова на заједничким пројектима и активностима.