Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар Шеховић са предсједником синдиката просвјетних радника Турске: Синдикати да заједно са Владом проналазе најбоља рјешења

Министар Шеховић са предсједником синдиката просвјетних радника Турске: Синдикати да заједно са Владом проналазе најбоља рјешења
Датум објаве: 08.05.2017 13:54 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Размјена искустава синдиката просвјетних радника Црне Горе и Турске значајна је за проналажење бољих рјешења за подизање квалитета живота и услова рада просвјетних радника, закључено је данас на састанку министра просвјете др Дамира Шеховића, предсједника Синдиката просвјетних радника Црне Горе Звонка Павићевића и пресједника Конфедерације синдиката јавне управе и предсједника Синдиката просвјетних радника Турске Алија Јалчина са сарадницима.

Министар Шеховић је упознао представнике турског синдиката са плодном сарадњом коју Министарство има са Синдикатом просвјетних радника Црне Горе, са којим заједнички проналазе најбоља рјешења за положај просвјетних радника, као и за образовни систем у цјелини.

“Посебно ме радује што наш синдикат развија плодну међународну сарадњу која је са турским синдикатом фрормализована недавно потписаним Протоколом о сарадњи између ова два синдиката. Протокол представља добар основ за конкретнију сарадњу синдиката, којој ће Министарство просвјете пружити пуну подршку”, рекао је министар.

Он је изразио очекивање да ће ускоро бити уприличен састанак са министром образовања Турске, којим би се допринијело не само пуној имплементацији претходно потписаног Протокола о сарадњи два синдиката, већ и створиле претпоставке за конкретнију сарадњу између двију држава у области образовања.

ПР служба Министарства просвјете

Такође, министар Шеховић је упознао представнике турског синдиката просвјетних радника са одличним односима Црне Горе и Турске базираним на економској сардњи, истакавши посебно важним улагање турске агенције ТИКА у образовни систем Црне Горе.

Пресједник Конфедерације синдиката јавне управе и предсједник Синдиката просвјетних радника Турске Али Јалчин представио је турски просвјетени синдикат рекавши да је то највећи синдикат у Турској са традицијом дугом 25 година.

Он је похвалио сарадњу са црногорским Синдикатом просвјетних радника са којим дијели заједнички став о томе да су синдикати не постоје само ради критиковања, већ да би активно проналазили рјешења за питања просвјетних радника.

Састанку су присуствовали и генерални директор Директората за опште средње, средње стручно и образовање одраслих Вељко Томић, потпедсједник турског Синдиката Хасан Јалчин Јајла, предсједник Главног одбора Синдиката просвјетних радника Црне Горе Предраг Разнатовић и потпредсједници Синдиката Николај Кнежевић, Славка Бошковић и Станка Вукчевић.

ПР сужба Министарства просвјете