Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић у Мојковцу и Колашину: Преко милион еура за реконструкцију двије школе у Мојковцу, договорено рјешење питања превоза ученика у Колашину

Шеховић у Мојковцу и Колашину: Преко милион еура за реконструкцију двије школе у Мојковцу, договорено рјешење питања превоза ученика у Колашину
Датум објаве: 01.11.2017 19:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У реконструкцију ЈУ ОШ „Алекса Ђилас Бећо“ и ЈУ СМШ „Вуксан Ђукић“ у Мојковцу у 2018. години биће уложено преко милион еура кроз Програм енергетске ефикасности у јавним зградама, биће стављен у функцију аутобус за превоз учника основних школа у Колашину, радиће се и на стварању предуслова за рјешавање стамбених питања просвјетних радника, биће реконструисана браварија на средњој стручној школи и кров на ЈУ ОШ „Мојсије Стевановић“, поруке су са данашњих састанака министра просвјете др Дамира Шеховића и сарадника са управама образовно-васпитних установа и предсједницима ових општина.

Током посјете Мојковцу, министар Шеховић је обишао ЈПУ „Јевросима Рабреновић-Јевра“, ЈУ ОШ „Алекса Ђилас Бећо“ и ЈУ СМШ „Вуксан Ђукић“, а током сусрета са директорима вртића и школа закључено је да се у инфраструктуру установа значајно улагало у претходном периоду. Донацијом Владе НР Кине и дијелом средстава које је опредијелило Министарство просвјете обновљена је школа на Лепенцу, донацијом агенције ТИКА реконструисан је кров на вртићу, кроз ЕУ фондове Општина је обезбиједила око 600.000 еура за изградњу спортске сале ЈУ СМШ „Вуксан Ђукић“, а донацијом ЦАРИТАС Луxембург изграђен је и опремљен школски ресторан који служи за обуку ученика.

ПР Служба

Са улагањима ће се наставити, те ће се у наредној години кроз Програм енергетске ефикасности у јавним зградама реконструисати ЈУ ОШ „Алекса Ђилас Бећо“ и СМШ „Вуксан Ђукић“ у коју ће бити уложено преко 1.000 000 еура.

Министар се, такође, састао и са предсједником Општине Дејаном Медојевићем са којим се сагласио да је сарадња Министарства, Општине и обрзовно-васпитних установа у Мојковцу плодотворна, јер се све заинтересоване стране суочавају са изазовима образовног система, а резултати се огледају у добром стању мојковачких школа које функционишу без већих проблема.

Шеховић и Медојевић су изразили задовољство због предстојеће реконструкције двије школе.

Приликом посјете Колашину министар је обишао ЈПУ „Сестре Радовић“ у којој је опредијељеним средствима Министарства просвјете обновљена браварија у вриједности од 12.000 еура. Поред вртића, министар је посјетио и ЈУ ОШ „Ристо Манојловић“ и ЈУ СМШ „Браћа Селић“.

Након разговора са директорима свих установа на територији општине договорено је да ће се наредних дана ставити у функцију школски аутобус, као и да ће Министарство размотрити могућности рјешавања инфраструктурних питања школских објеката, с акцентом на реконструкцију браварије на СМШ „Браћа Селић“ и крова на ЈУ ОШ „Мојсије Стевановић“.

Једна од тема разговора била је рјешавање стамбених питања просвјетних радника Колашина. Овим поводом, Шеховић је истакао да је Министарство отворено за договор са свим заинтересованим странама како би се обезбиједио бољи квалитет живота просвјетних радника у овој општини.

У разговору са директорима установа министар је нагласио важност квалитета наставног кадра и у директној комуникацији са директорима разговарао о изазовима са којима се школе суочавају и стручној заступљености кадра.

Он је истакао да ће се од наредне године кроз Фонд за квалитет и таленте издвајати и средства за опремање сеоских школа.

О питањима везаним за образовни систем на територији општине Колашин, министар је разговарао и са предсједницом Општине, Жељком Вуксановић.

Данашња посјета, девета по реду, дио је обилазака представника Министарства просвјете свих образовно-васпитних установа на територији Црне Горе.

ВИДЕО:

ПР Служба Министарства просвјете