Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović u Mojkovcu i Kolašinu: Preko milion eura za rekonstrukciju dvije škole u Mojkovcu, dogovoreno rješenje pitanja prevoza učenika u Kolašinu

Šehović u Mojkovcu i Kolašinu: Preko milion eura za rekonstrukciju dvije škole u Mojkovcu, dogovoreno rješenje pitanja prevoza učenika u Kolašinu
Datum objave: 01.11.2017 19:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U rekonstrukciju JU OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ i JU SMŠ „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu u 2018. godini biće uloženo preko milion eura kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama, biće stavljen u funkciju autobus za prevoz učnika osnovnih škola u Kolašinu, radiće se i na stvaranju preduslova za rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika, biće rekonstruisana bravarija na srednjoj stručnoj školi i krov na JU OŠ „Mojsije Stevanović“, poruke su sa današnjih sastanaka ministra prosvjete dr Damira Šehovića i saradnika sa upravama obrazovno-vaspitnih ustanova i predsjednicima ovih opština.

Tokom posjete Mojkovcu, ministar Šehović je obišao JPU „Jevrosima Rabrenović-Jevra“, JU OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ i JU SMŠ „Vuksan Đukić“, a tokom susreta sa direktorima vrtića i škola zaključeno je da se u infrastrukturu ustanova značajno ulagalo u prethodnom periodu. Donacijom Vlade NR Kine i dijelom sredstava koje je opredijelilo Ministarstvo prosvjete obnovljena je škola na Lepencu, donacijom agencije TIKA rekonstruisan je krov na vrtiću, kroz EU fondove Opština je obezbijedila oko 600.000 eura za izgradnju sportske sale JU SMŠ „Vuksan Đukić“, a donacijom CARITAS Luxemburg izgrađen je i opremljen školski restoran koji služi za obuku učenika.

PR Služba

Sa ulaganjima će se nastaviti, te će se u narednoj godini kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama rekonstruisati JU OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ i SMŠ „Vuksan Đukić“ u koju će biti uloženo preko 1.000 000 eura.

Ministar se, takođe, sastao i sa predsjednikom Opštine Dejanom Medojevićem sa kojim se saglasio da je saradnja Ministarstva, Opštine i obrzovno-vaspitnih ustanova u Mojkovcu plodotvorna, jer se sve zainteresovane strane suočavaju sa izazovima obrazovnog sistema, a rezultati se ogledaju u dobrom stanju mojkovačkih škola koje funkcionišu bez većih problema.

Šehović i Medojević su izrazili zadovoljstvo zbog predstojeće rekonstrukcije dvije škole.

Prilikom posjete Kolašinu ministar je obišao JPU „Sestre Radović“ u kojoj je opredijeljenim sredstvima Ministarstva prosvjete obnovljena bravarija u vrijednosti od 12.000 eura. Pored vrtića, ministar je posjetio i JU OŠ „Risto Manojlović“ i JU SMŠ „Braća Selić“.

Nakon razgovora sa direktorima svih ustanova na teritoriji opštine dogovoreno je da će se narednih dana staviti u funkciju školski autobus, kao i da će Ministarstvo razmotriti mogućnosti rješavanja infrastrukturnih pitanja školskih objekata, s akcentom na rekonstrukciju bravarije na SMŠ „Braća Selić“ i krova na JU OŠ „Mojsije Stevanović“.

Jedna od tema razgovora bila je rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika Kolašina. Ovim povodom, Šehović je istakao da je Ministarstvo otvoreno za dogovor sa svim zainteresovanim stranama kako bi se obezbijedio bolji kvalitet života prosvjetnih radnika u ovoj opštini.

U razgovoru sa direktorima ustanova ministar je naglasio važnost kvaliteta nastavnog kadra i u direktnoj komunikaciji sa direktorima razgovarao o izazovima sa kojima se škole suočavaju i stručnoj zastupljenosti kadra.

On je istakao da će se od naredne godine kroz Fond za kvalitet i talente izdvajati i sredstva za opremanje seoskih škola.

O pitanjima vezanim za obrazovni sistem na teritoriji opštine Kolašin, ministar je razgovarao i sa predsjednicom Opštine, Željkom Vuksanović.

Današnja posjeta, deveta po redu, dio je obilazaka predstavnika Ministarstva prosvjete svih obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Crne Gore.

VIDEO:

PR Služba Ministarstva prosvjete