Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Конференција "Подршка развоју предузетништва младих"

Најава: Конференција "Подршка развоју предузетништва младих"
Датум објаве: 13.11.2017 12:34 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Конференција под називом "Подршка развоју предузетништва младих", у организацији Националног партнерства за предузетничко учење, биће одржана у сриједу, 15. новембра 2017. године на Економском факултету Универзитета Црне Горе.

Конференција представља наставак активности Партнерства на промоцији предузетничног учења и примјера добре праксе у развоју вјештина за предузетништво. Догађај се надовезује на округли сто одржан у јуну 2017. године, а подршку му и овог пута пружа Европска фондација за образовање и обуку (ЕТФ).
Конференција, којом се Црна Гора регистровала на мапи догађаја у оквиру Европске недјеље стручних вјештина као и Европске недјеље малих и средњих предузећа, окупиће локалне организације младих предузетника и ученика, као и носиоце практичних иницијатива које се спроводе у области образовања и запошљавања, са циљем усклађивања образовања и потреба тржишта рада и развоја предузетничког друштва.

Национално партнерство за предузетничко учење је формирано је 2008. године са циљем промоције и унапређења предузетничког учења и предузетничких вјештина на националном нивоу и праћења имплементације националне Стратегије цјеложивотног предузетничког учења у Црној Гори. Чине га представници Министарстава просвјете, Министарства економије (Дирекције за развој малих и средњих предузећа), Министарство рада и социјалног старања, Центра за стручно образовање, Завода за школство, Универзитета Црне Горе, Завода за запошљавање, Привредне коморе, Уније послодаваца и Центра за развој невладиних организација.

Управо партнерски модел дјеловања у области предузетничког учења препознат је у националним стратешким документима и представља важан индикатор имплементације Акта о малом бизнису за Европу. Организација предстојећег догађаја представља настојање да се повећа видљивост Партнерства и ојача његова улога координатора активности у области учења за предузетништво на националном нивоу.