Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић у британском Министарству вањских послова: Усклађивање образовања и тржишта рада заједнички изазов за Западни Балкан

Шеховић у британском Министарству вањских послова: Усклађивање образовања и тржишта рада заједнички изазов за Западни Балкан
Датум објаве: 24.01.2018 14:16 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић учествовао је на министарском састанку одржаном у британском Министарству вањских послова у Лондону, који је окупио министре образовања из земаља Западног Балкана. Састанак је организован у сусрет самиту у Лондону, који ће бити одржан у оквиру регионалне иницијативе - тзв. Берлинског процеса у јулу мјесецу ове године.

Министар Шеховић је на састанку потврдио пуну посвећеност Црне Горе Берлинском процесу, иницијативи која треба да помогне и додатно оснажи пуну интеграцију земаља Западног Балкана у Европску унију.

ПР служба Министарства просвјете

Присутне је упознао са достигнућима Црне Горе у области образовања и истакао да би заједнички изазови, попут дигиталне писмености, повезивања образовања са потребама тржиста рада преко дуалног образовања, те обавезне практичне наставе у установама високог образовања коју је Црне Гора већ увела, могли да буду неке од важних тема на поменутом предстојећем самиту.

Након заједничког састанка, министар Шеховић је имао и билатерални сусрет са Адреw Пагеом, координатором за организацију Самита испред британског Министарства вањских послова, на којем је било ријечи о изазовима са којима се регион суочава, као и европској перспективи земаља Западног Балкана.

Министар Шеховиц предводи црногорску делегацију која учествује на Свјетском образовном форуму у Лондону, који ове године окупља око стотину министара образовања из свих земаља свијета, а чија је главна тема „Пипремање студената за успјех: размишљати, радити, учити“.

ПР Служба Министарства просвјете