Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић и Кан: Повећање обухвата дјеце предшколским образовањем заједнички циљ

Шеховић и Кан: Повећање обухвата дјеце предшколским образовањем заједнички циљ
Датум објаве: 23.05.2018 13:00 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Повећање обухвата дјеце предшколским образовањем један је од приоритета и поље заједничког дјеловања Министарства просвјете и УНИЦЕФ-а, саопштено је на данашњем састанку министра просвјете др Дамира Шеховића и директорице УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију Афшан Кан.

Министар Шеховић је захвалио госпођи Кан на подршци коју УНИЦЕФ пружа образовном систему истичући области предшколског образовања, дигитализације и вјештина за 21. вијек.

Он је саопштио да је након заједничке кампање “Сви у вртић”, коју је уз подршку Министарства спроводила Канцеларија УНИЦЕФ-а, обухват дјеце предшколским образовањем на Сјеверу земље увећан за 20%. Такође, он је упознао госпођу Кан са актуелном кампањом “Заблистаћу у вртићу”, коју с истим циљем спроводи Министарство у четири сјеверне општине.

Шеховић је оцијенио да нарочити значај има увођење интерактивних служби у 15 црногорских општина, које систематски и организовано раде са дјецом у удаљеним подручјима, како би предшколско образовање било једнако доступно свој дјеци.

Шеховић и Кан осврнули су се на актуелне заједничке пројекте које Министарство и УНИЦЕФ спроводе, с акцентом на јачање инклузивног образовања и унапређење резултата ПИСА тестирања.

Госпођа Кан је изразила задовољство постигнутим резултатима у оквиру заједничких пројеката и исказала спремност УНИЦЕФ-а да, наставком одличне сарадње са Министарством просвјете, помогне у додатном унапређењу образовног система, кроз континуирано јачање квалитета образовања.

ПР Служба Министарства просвјете