Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

За спортске терене основне школе у Гусињу 300.000 еура

За спортске терене основне школе у Гусињу 300.000 еура
Датум објаве: 30.07.2018 11:59 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Расписан је тендер за избор извођача радова за изградњу савременог спортског игралишта за основну школу “Џафер Никочевић” у Гусињу, чија је процијењена вриједност 300.000 еура.

Министар просвјете др Дамир Шеховић је рекао да се пројекат спроводи по моделу суфинансирања са Фондацијом Гусиње из Њујорка, која је обезбиједила 80 хиљада €, а рок извођења радова је 90 дана од дана увођења извођача у посао.

„Радиће се на изградњи два мултифункционална терена за фудбал, рукомет, кошарку и одбојку, са монтажним трибинама на оба терена, преко 400 мјеста, мрежом око терена, освјетљењем, специјалним подлогама за ову врсту терена прилагођену температурним разликама и различитим временским условима, објаснио је Шеховић.

ПР служба Министарства просвјете

Додао је да ће након завршетка радова ови терени значајно унаприједити наставу физичког васпитања и школски спорт дјеце из Гусиња, и користити цијелој локалној заједници.

Шеховић се захвалио Фондацији Гусиње која је иницирала овај пројекат, али и подсјетио да ће се поред поменутих терена, наредних година из Капиталног буџета државе градити и школска спортска сала, чиме ће у потпуности бити заокружена школска спрортска инфраструктура у Гусињу.

Министарство просвјете, према његовим ријечима, континуирано ради на унапређењу школске инфраструктуре, а изградња спортских терена ЈУ ОШ “Џафер Никочевић” у Гусињу само је један у низу оваквих пројеката. Нагласио је да се у наредних неколико дана очекује почетак радова на пројекту изградње спортских терена код ЈУ ОШ „Хајро Шахмановић“ у Плаву, вриједних 230 000, као и да нас очекује расписивање тендера за извођење радова на адаптацији школске спортске сале ЈУ ОШ „Марко Миљанов“ у Бијелом Пољу, која ће бити резултат сарадње Министарства просвјете, Министарства спорта и Општине Бијело Поље.

Анимација спортског игралишта у Гусињу