Manja slova Veća slova RSS

>

Adaptiraće se sportska sala škole “Marko Miljanov” u Bijelom Polju

Adaptiraće se sportska sala škole “Marko Miljanov” u Bijelom Polju
Datum objave: 06.09.2018 15:05 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


JU OŠ “Marko Miljanov” u Bijelom Polju raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji i uređenju sportske sale procijenjene vrijednosti 170.000 eura.

Projekat adaptacije sportske sale realizuje se kroz model sufinansiranja Ministarstva prosvjete, Ministarstva sporta i Opštine Bijelo Polje, na način da sve tri strane obezbijede dio sredstava, pri čemu je Ministarstvo prosvjete obezbijedilo oko 100.000 eura, dok su Ministarstvo sporta i Opština Bijelo Polje izdvojili oko 77.000 eura.

Rok izvršenja radova je 90 dana, te će adaptacijom sportske sale do kraja ove godine učenici JU OŠ „Marko Miljanov“ imati priliku da se bave sportom u značajno boljim uslovima.

Uređenje sportske sale bjelopoljske škole, samo je jedan od projekata u koji Ministarstvo prosvjete investira u cilju poboljšanja školske sportske infrastrukture i podizanja školskog sporta na veći nivo.

Pored ove škole, trenutno se radi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji otvorenih sportskih terena JU OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu vrijednosti 250.000, a u toku je i vrednovanje pristiglih ponuda za izgradnju savremenog sportskog igrališta u JU OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, vrijednosti oko 300.000 eura.