Manja slova Veća slova RSS

>

Otvoren poziv za dostavljanje ideja u okviru projekta Start - up škole u oblasti kulture (ECAPITAL Culture – Adriatic Start - up School)

Otvoren poziv za dostavljanje ideja u okviru projekta Start - up škole u oblasti kulture (ECAPITAL Culture – Adriatic Start - up School)
Datum objave: 30.01.2019 12:01 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo sve zainteresovane da je u toku poziv za dostavljanje biznis ideja za osnivanje start-upova koji promovišu kulturno nasljeđe jadransko-jonskog makroregiona, u okviru projekta ECAPITAL Culture – Adriatic Start - up School.

Poziv je otvoren do 17. marta 2019. godine, a realizuje se pod pokrovoteljstvom Fondacije Marke, italijanske regije Marke, Politehničkog Univerziteta Marke, Opštine Ankona i Privredne komore Ankone.

Primarni cilj projekta je stvaranje uslova kako bi mladi ljudi, koji dolaze iz zemalja Jadransko-jonske makroregije, koristeći svoje vještine i kreativnost, mogli ostvariti vlastitu poslovnu ideju usmjerenu na jačanje kulturnog nasljeđa i razvoja kulturnog turizma u regionu, stvarajući start-up u oblasti kulturnog turizma.

Pravo da apliciraju imaju kandidati iz osam zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Crna Gora, Srbija, Slovenija i Italija, izuzev regije Marke), starosti do 40 godina, koji imaju minimum srednjoškolsko obrazovanje i odlično poznavanje engleskog jezika.

Aplikacije se podnose online: https://startupschool.ecapital.it/apply/ a odabraće se 20 kandidata koji će pohađati nastavu u Ankoni od 6. maja do 28. juna 2019. godine. Stipendija u iznosu od 5.000 eura pokriva troškove obuke, smještaja i ishrane.

Za informacije o Projektu posjetite zvanični sajt škole: https://startupschool.ecapital.it/.  

Detaljne informacije o konkursu i uslovima za učešće možete pronaći na sljedećoj stranici:

https://startupschool.ecapital.it/wp-content/uploads/2019/01/CALL_ECAPITAL_CULTURE_2019.pdf