Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Реконструише се дио бившег Народног универзитета “Милун Божовић”

Реконструише се дио бившег Народног универзитета “Милун Божовић”
Датум објаве: 13.02.2019 10:01 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете и Школа за средње и више стручно образовање “Сергије Станић” отпочели су заједничку реконструкцију крова некадашњег Народног универзитета “Милун Божовић”, који сада припада школи “Сергије Станић”. Кров се реконструише у потпуности. Инвестиција је око 24 000 еура, а завршетак радова се очекује већ наредних дана.

Реконструкција подразумијева постављање новог покривача, олука, као и друге радове које је потребно извести на објекту.

Некадашњи НУ "Милун Божовић" основан је 1956. године и примарно се бавио образовањем одраслих. Сада је радна јединица школе "Сергије Станић" из Подгорице, и у овом објекту су највећим дијелом смјештени кабинети за наставу Школе.

“Имамо велике планове када је ријеч о Школи” рекао је директор Дарко Вукчевић. Овдје не мислим само на инвестиције, већ и на даље подизање квалитета наставе. Наша школа је већ позната као установа из које излазе најбољи професионалци, а такав статус треба одржати, и потврдити.”

Министарство просвјете ће и у наредном период самостално, или у сарадњи са школама и другим субјектима, радити на реконструкцији великог броја објеката школске инфраструктуре.