Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Николић – Вучинић: Родитељи, дајте прилику дјеци да заблистају у вртићу!

Николић – Вучинић: Родитељи, дајте прилику дјеци да заблистају у вртићу!
Датум објаве: 24.06.2019 15:17 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Због немјерљивог значаја предшколског образовања, данас је у наставку кампање “Заблистаћу у вртићу” у Даниловграду, директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање, Аријана Николић-Вучинић поручиа родитељима дјеце коју још увијек чувају баке и деке, да им пруже прилику да заблистају у вртићу.

Она је окуљеним родитељима поручила да је предшколско образовање међу кључним факторима здравог развоја дјетета, те да дјеца која похађају вртић показују много бољу спремност за школу и касније изазове у животу.

ПР служба Министарства просвјетеПР служба Министарства просвјете

Директорица ЈПУ “Ирена Радовић”, Душка Улама истакла је да ова установа настоји да дјеци омогући најбољи почетак образовања. Како је истакла, ова година обиљежена је порастом броја уписане дјеце, те да данас преко 80% дјеце иде у вртић. Она је рекла да је рад вртића организован у 4 васпитне јединице и 13 васпитних група, те да ће Вртић наставити да ради на побољшању услова, а очекује се и проширење Васпитне јединицие у Спужу.

У оквиру манифестације за све малишане одиграна је представа која указује на значај вртића.

Манифестација поводом кампање „Заблистаћу у вртићу“ одржана је на Дворском тргу на Цетињу, гдје је представљен рад ЈПУ „Загорка Ивановић“, а малишани и управа овог вртића позвали су дјецу која још нијесу уписана да им се придруже.

ПР служба Министарства просвјете

Директорица вртића Сенка Вуксановић рекла је да вртић ради на побољшању услова и повећању капацитета, те позвала родитеље да упишу дјецу.

Она је захвалила Министарству просвјете и Пријестоници Цетиње на вриједним донацијама које дјеци омогућавају квалитетнији боравак и подсјетила на успјехе цетињског вртића током ове школске године.

Родитељи и дјеца били су у прилици да се упознају са радом вртића, разговарају са васпитачима, нутриционистима, стручним сарадницима, представницима савјета родитеља, и информишу се на који начин се врши упис.

Кампања „Заблистаћу у вртићу“ организована је другу годину за редом, а циљ је повећање уписа дјеце у вртиће. Кампања је нарочито фокусирана на сјеверне градове у којима је упис нешто слабији. Овогодишњи подаци говоре да је обухват дјеце предшколским образовањем у Црној Гори за посљедње четири године повећан са нешто преко 50% на око 73%. Министарство просвјете ће кампањама и побољшањем услова кроз обнову инфраструктуре наставити да ради на достизању циља којем теже све земље Европске уније, а то је 95% уписа у предшколске установе.
Кампања се наставља и у уторак, 25. јуна у Херцег Новом са почетком у 9 сати у дворишту ВЈ „Топла“, као и Будви гдје ће ЈПУ „Љубица В. Јовановић - Маше“, код Хотела Могрен, са почетком у 9:30 сати, представити свој рад и још једном позвати родитеље да упишу дјецу.