Manja slova Veća slova RSS

>

Nikolić – Vučinić: Roditelji, dajte priliku djeci da zablistaju u vrtiću!

Nikolić – Vučinić: Roditelji, dajte priliku djeci da zablistaju u vrtiću!
Datum objave: 24.06.2019 15:17 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Zbog nemjerljivog značaja predškolskog obrazovanja, danas je u nastavku kampanje “Zablistaću u vrtiću” u Danilovgradu, direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Arijana Nikolić-Vučinić poručia roditeljima djece koju još uvijek čuvaju bake i deke, da im pruže priliku da zablistaju u vrtiću.

Ona je okuljenim roditeljima poručila da je predškolsko obrazovanje među ključnim faktorima zdravog razvoja djeteta, te da djeca koja pohađaju vrtić pokazuju mnogo bolju spremnost za školu i kasnije izazove u životu.

PR služba Ministarstva prosvjetePR služba Ministarstva prosvjete

Direktorica JPU “Irena Radović”, Duška Ulama istakla je da ova ustanova nastoji da djeci omogući najbolji početak obrazovanja. Kako je istakla, ova godina obilježena je porastom broja upisane djece, te da danas preko 80% djece ide u vrtić. Ona je rekla da je rad vrtića organizovan u 4 vaspitne jedinice i 13 vaspitnih grupa, te da će Vrtić nastaviti da radi na poboljšanju uslova, a očekuje se i proširenje Vaspitne jedinicie u Spužu.

U okviru manifestacije za sve mališane odigrana je predstava koja ukazuje na značaj vrtića.

Manifestacija povodom kampanje „Zablistaću u vrtiću“ održana je na Dvorskom trgu na Cetinju, gdje je predstavljen rad JPU „Zagorka Ivanović“, a mališani i uprava ovog vrtića pozvali su djecu koja još nijesu upisana da im se pridruže.

PR služba Ministarstva prosvjete

Direktorica vrtića Senka Vuksanović rekla je da vrtić radi na poboljšanju uslova i povećanju kapaciteta, te pozvala roditelje da upišu djecu.

Ona je zahvalila Ministarstvu prosvjete i Prijestonici Cetinje na vrijednim donacijama koje djeci omogućavaju kvalitetniji boravak i podsjetila na uspjehe cetinjskog vrtića tokom ove školske godine.

Roditelji i djeca bili su u prilici da se upoznaju sa radom vrtića, razgovaraju sa vaspitačima, nutricionistima, stručnim saradnicima, predstavnicima savjeta roditelja, i informišu se na koji način se vrši upis.

Kampanja „Zablistaću u vrtiću“ organizovana je drugu godinu za redom, a cilj je povećanje upisa djece u vrtiće. Kampanja je naročito fokusirana na sjeverne gradove u kojima je upis nešto slabiji. Ovogodišnji podaci govore da je obuhvat djece predškolskim obrazovanjem u Crnoj Gori za posljednje četiri godine povećan sa nešto preko 50% na oko 73%. Ministarstvo prosvjete će kampanjama i poboljšanjem uslova kroz obnovu infrastrukture nastaviti da radi na dostizanju cilja kojem teže sve zemlje Evropske unije, a to je 95% upisa u predškolske ustanove.
Kampanja se nastavlja i u utorak, 25. juna u Herceg Novom sa početkom u 9 sati u dvorištu VJ „Topla“, kao i Budvi gdje će JPU „Ljubica V. Jovanović - Maše“, kod Hotela Mogren, sa početkom u 9:30 sati, predstaviti svoj rad i još jednom pozvati roditelje da upišu djecu.