Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић примио Ичевића: Обавезујете нас да стварамо још боље услове

Шеховић примио Ичевића: Обавезујете нас да стварамо још боље услове
Датум објаве: 20.01.2020 10:42 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


„Изванредним резултатима које постижете дајете нам задатак да се још више трудимо и стварамо још боље услове у којима ћете стицати знања“, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић Лазару Ичевићу, ученику Школе за средње и више стручно образовање “Сергије Станић” из Подгорице који је освојио прво мјесто у такмичењу из кулинарства одржаном у Сплиту.

Честитајући на постигнутим резлтатима, током састанка са Лазаром и његовом професорицом и менторком Мирјаном Вукчевић, министар Шеховић је рекао да оваквим примјерима указујемо на праве вриједности и усмјеравамо пажњу јавности на оне који би требало да буду узори у друштву.

ПР служба Министарства просвјете

Он је рекао да је успјех који је Лазар постигао доказ да је образовање које пружају наше средње стручне школе квалитетно, те да Црна Гора може имати кадар који сада увози.

Министар је изразио наду да ће Лазар своје знање примјењивати у Црној Гори, а постигнут успјех оцијенио као подстицај и поруку млађим генерацијама - да је школовање у складу са склоностима најбољи избор који се у образовању може направити.

Лазар је објаснио да је на такмичењу у Сплиту у конкуренцији било 600 учесника из 29 држава, а такмичило се у десет туристичких и угоститељских дисциплина: хотелски менаџмент, пословање рецепције, барско послуживање, послуживање вина, припремањуе коктела, дехатлон или куварско такмичење из више вјештина, ресторанско услуживање, представљање дестинације, посластичарство и кулинарство.

ПР служба Министарства просвјете

Он истакао да је изузетно поносан на оставрене резлтате у овако јакој конкурецији и нагласио да се у оквиру такмичења комуникација одвијала на енглеском језику. Ичевић је упознао министра и са успјесима из прошле године, попут освојеног другог мјеста на државном такмичењу у Будви, те шампионата у Словенији.

Професорица Мирјана Вукчевић рекла је да је задовољство радити са вриједним и талентованим учеником попут Лазара, те да Школа пружа сву подршку и обезбјеђује добре услове за учење и рад, што је овим резултатима и доказано.

Министар је Лазару уручио симболичан поклон, изразивши увјерење да ће и након завршетка школе наставити да постиже врхунске професионалне резлтате.

ПР служба Министарства просвјете