Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović primio Ičevića: Obavezujete nas da stvaramo još bolje uslove

Šehović primio Ičevića: Obavezujete nas da stvaramo još bolje uslove
Datum objave: 20.01.2020 10:42 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


„Izvanrednim rezultatima koje postižete dajete nam zadatak da se još više trudimo i stvaramo još bolje uslove u kojima ćete sticati znanja“, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović Lazaru Ičeviću, učeniku Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” iz Podgorice koji je osvojio prvo mjesto u takmičenju iz kulinarstva održanom u Splitu.

Čestitajući na postignutim rezltatima, tokom sastanka sa Lazarom i njegovom profesoricom i mentorkom Mirjanom Vukčević, ministar Šehović je rekao da ovakvim primjerima ukazujemo na prave vrijednosti i usmjeravamo pažnju javnosti na one koji bi trebalo da budu uzori u društvu.

PR služba Ministarstva prosvjete

On je rekao da je uspjeh koji je Lazar postigao dokaz da je obrazovanje koje pružaju naše srednje stručne škole kvalitetno, te da Crna Gora može imati kadar koji sada uvozi.

Ministar je izrazio nadu da će Lazar svoje znanje primjenjivati u Crnoj Gori, a postignut uspjeh ocijenio kao podsticaj i poruku mlađim generacijama - da je školovanje u skladu sa sklonostima najbolji izbor koji se u obrazovanju može napraviti.

Lazar je objasnio da je na takmičenju u Splitu u konkurenciji bilo 600 učesnika iz 29 država, a takmičilo se u deset turističkih i ugostiteljskih disciplina: hotelski menadžment, poslovanje recepcije, barsko posluživanje, posluživanje vina, pripremanjue koktela, dehatlon ili kuvarsko takmičenje iz više vještina, restoransko usluživanje, predstavljanje destinacije, poslastičarstvo i kulinarstvo.

PR služba Ministarstva prosvjete

On istakao da je izuzetno ponosan na ostavrene rezltate u ovako jakoj konkureciji i naglasio da se u okviru takmičenja komunikacija odvijala na engleskom jeziku. Ičević je upoznao ministra i sa uspjesima iz prošle godine, poput osvojenog drugog mjesta na državnom takmičenju u Budvi, te šampionata u Sloveniji.

Profesorica Mirjana Vukčević rekla je da je zadovoljstvo raditi sa vrijednim i talentovanim učenikom poput Lazara, te da Škola pruža svu podršku i obezbjeđuje dobre uslove za učenje i rad, što je ovim rezultatima i dokazano.

Ministar je Lazaru uručio simboličan poklon, izrazivši uvjerenje da će i nakon završetka škole nastaviti da postiže vrhunske profesionalne rezltate.

PR služba Ministarstva prosvjete