Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић и Кусовац: У образовне установе Тивта биће уложено преко 400 000 еура

Шеховић и Кусовац: У образовне установе Тивта биће уложено преко 400 000 еура
Датум објаве: 14.05.2020 12:55 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете и Општина Тиват уложиће преко 400 000 еура у инфраструктуру тиватских образовних установа, по моделу суфинансирања у висини од 50% обије стране, а дјеца тиватске општине добиће знатно квалитетније услове за рад, саопштили су министар просвјете др Дамир Шеховић и предсједник Општине Тиват Синиша Кусовац, након потписивања Меморандума о сарадњи.

„Стављањем потписа на овај документ обавезали смо се да ћемо заједно радити на најважнијим пројектима у области образовне инфраструктуре у општини Тиват. Уложени новац ћемо искористити како бисмо извршили реконструкцију система гријања, кровног покривача и фасадне браварије на ОШ „Драго Миловић“, као и реконструкцију крова, система гријања и замјену фасаде на Средњој мјешовитој школи „Младост“. Подсјећам и да смо недавно по истом овом моделу сарадње замијенили браварију у поменутој школи „Младост“, за шта је издвојено око 100 000 еура, поручио је Шеховић.

Он је истакао да ће се у наредном периоду тражити одрживо рјешење и за реконструкцију постојећих или градњу нових објеката подручних одјељења ОШ „Драго Миловић“ у Доњој Ластви и Градиошници, као и ОШ „Бранко Бринић“ у Радовићима, те изразио захвалност предсједнику и потредсједнику Опстине Тиват, Синиши Кусовцу и Дејану Масловару, који су, како је истакао: „Препознали да нам интерес дјеце мора бити апсолутни приоритет, па чак и онда када то није директна надлежност општине“.

Предсједник Општине Тиват, Синиша Кусовац, рекао је да улагање у школску инфраструктуру и побољшање услова за боравак и рад дјеце, представља најбоље улагање.

„Данашњим потписивањем Меморандума отвара се квалитетна прича за наредни период за побољшање инфраструктурног стања објеката образовања у општини Тиват“, рекао је Кусовац и захвалио Министарству просвјете на спремности за сарадњу, како би се заједничким снагама привели крају поменути пројекти и започели нови.

Према Меморандуму, за реконструкцију система гријања у објектима ЈУ ОШ „Драго Миловић“ и ЈУ СМШ „Младост“, биће издвојено 20.000 еура, за реконструкцију кровног покривача и фасаде на објекту ЈУ СМШ „Младост“, биће издвојено 200.000 еура, док ће се за реконструкцију кровног покривача и фасадне браварије на објекту ЈУ ОШ „Драго Миловић“, издвојити око 200.000 еура.

Потписивању Меморандума у просторијама Министарства просвјете присуствовали су и потпредсједник Општине Тиват, Дејан Масловар, као и начелник Службе за инвестиције и јавне набавке у Министарству просвјете, Филип Грујић.

ПР служба Министарства просвјете