Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Такмичење за најљепше писмо на тему „Напиши одраслима писмо о свијету у којем живимо“

Такмичење за најљепше писмо на тему „Напиши одраслима писмо о свијету у којем живимо“
Датум објаве: 14.05.2020 16:08 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Такмичење за најљепше писмо, које Пошта Црне Горе организује у сарадњи с Министарством просвјете, почиње данас. Овогодишња тема Такмичења је „Напиши одраслима писмо о свијету у којем живимо“.

Право учешћа на Такмичењу имају ученици основних школа у Црној Гори, односно дјеца до 15 година.

Рад треба бити написан у форми писма и садржати све елементе писма (адресу примаоца, ословљавање, садржај, поздрав, адресу пошиљаоца, потпис пошиљаоца). Састав мора бити необјављиван, аутор писма мора се придржавати теме, а писмо треба да садржи до 1000 ријечи. Рад може садржати и илустрацију.

Учесници су обавезни, уз своје писмо, доставити: име и презиме, датум рођења, адресу становања, назив и адресу школе, име предметног наставника, разред који похађају и број ријечи у писму. Уз писмо написано руком, пожељно је доставити и текст откуцан на рачунару.

Према правилима Такмичења, основне школе на територији Црне Горе до 14. јуна Пошти треба да доставе по три најбоља рада на школском нивоу. Имајући у виду специфичне околности у којима се организује овогодишње Такмичење, Пошта Црне Горе ће ове године прихватати и радове које ученици пошаљу индивидуално. Сви пристигли радови биће прослијеђени Комисији Министарства просвјете која ће одабрати четири најбоља рада и шест који заслужују посебну похвалу.

Такмичење ће бити завршено 14. јуна 2020. године до када је потребно послати писма на адресу:

Пошта Црне Горе
За литерарни конкурс
Улица слободе бр. 1
81000 Подгорица

Пошта Црне Горе је за ауторе четири најбоља писма припремила вриједне награде: лаптоп, фото апарат, мобилни телефон и бицикло. Свим награђеним и похваљеним ауторима и њиховим менторима Пошта дарује једнодневни излет.

Подсјетимо, национално Такмичење сегмент је Међународног такмичења које реализује Свјетски поштански савез. Најљепше писмо на националном нивоу Пошта Црне Горе просљеђује на Међународно такмичење Свјетском поштанском савезу.

ПОШТА ЦРНЕ ГОРЕ