Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Наредних недјеља реконструкција барског дома ученика вриједна 400 000 еура

Наредних недјеља реконструкција барског дома ученика вриједна 400 000 еура
Датум објаве: 19.05.2020 13:23 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете ће уложити око 400 000 еура у свеобухватну реконструкцију Дома ученика у Бару, која ће почети наредних недјеља а радиће се по савременим стандардима какве захтијевају објекти овог типа, поручио је начелник Службе за инвестиције и јавне набавке у Министарству просвјете, Филип Грујић.

„Очекују нас обимни радови на реконструкцији цјелокупне фасаде, замјени комплетне спољашње и унутрашње браварије, реконструкцији комплетног ентеријера са опремањем новим намјештајем. Такође, радиће се на тоталној реконструкцији кухињског блока са вешерајем, што подразумијева реконструкцију свих инсталација, те опремање новом кухињском опремом вриједности преко 100 000 еура, након чега ће кухиња задовољавати све стандарде ХАЦЦП система безбједности хране“, поручио је Грујић.

Он је рекао да се Министарство просвјете детаљно бавило питањем услова у Дому ученика те 2019. године припремило пројектну документацију за реконструкцију објекта.

„С обзиром на то да је објекат у стању које захтијева озбиљну реконструкцију, у претходна два мјесеца смо дорадили пројекат, како би радови били свеобухватни. Радимо на томе да најкасније у наредних мјесец дана започнемо са извођењем радова, те вјерујемо да ће Дом наредне школске године дочекати ученике и студенте у потпуно новом руху“, рекао је Грујић.

Он је подсјетио да су у Дому 2017. године реконструисани тоалети вриједности око 70 000 еура, те да ће након планираних радова систем образовања добити још један модеран објекат за боравак ученика и студената.

ПР служба Министарства просвјете