Manja slova Veća slova RSS

>

Narednih nedjelja rekonstrukcija barskog doma učenika vrijedna 400 000 eura

Narednih nedjelja rekonstrukcija barskog doma učenika vrijedna 400 000 eura
Datum objave: 19.05.2020 13:23 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete će uložiti oko 400 000 eura u sveobuhvatnu rekonstrukciju Doma učenika u Baru, koja će početi narednih nedjelja a radiće se po savremenim standardima kakve zahtijevaju objekti ovog tipa, poručio je načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete, Filip Grujić.

„Očekuju nas obimni radovi na rekonstrukciji cjelokupne fasade, zamjeni kompletne spoljašnje i unutrašnje bravarije, rekonstrukciji kompletnog enterijera sa opremanjem novim namještajem. Takođe, radiće se na totalnoj rekonstrukciji kuhinjskog bloka sa vešerajem, što podrazumijeva rekonstrukciju svih instalacija, te opremanje novom kuhinjskom opremom vrijednosti preko 100 000 eura, nakon čega će kuhinja zadovoljavati sve standarde HACCP sistema bezbjednosti hrane“, poručio je Grujić.

On je rekao da se Ministarstvo prosvjete detaljno bavilo pitanjem uslova u Domu učenika te 2019. godine pripremilo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju objekta.

„S obzirom na to da je objekat u stanju koje zahtijeva ozbiljnu rekonstrukciju, u prethodna dva mjeseca smo doradili projekat, kako bi radovi bili sveobuhvatni. Radimo na tome da najkasnije u narednih mjesec dana započnemo sa izvođenjem radova, te vjerujemo da će Dom naredne školske godine dočekati učenike i studente u potpuno novom ruhu“, rekao je Grujić.

On je podsjetio da su u Domu 2017. godine rekonstruisani toaleti vrijednosti oko 70 000 eura, te da će nakon planiranih radova sistem obrazovanja dobiti još jedan moderan objekat za boravak učenika i studenata.

PR služba Ministarstva prosvjete