Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Постаните Мицрософт Инновативе Едуцатор Еxперт

Постаните Мицрософт Инновативе Едуцатор Еxперт
Датум објаве: 19.05.2020 08:00 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Мицрософт подржава напредну заједницу наставника мотивисаних за целоживотно учење и заједнички рад, да би помогао наставницима да прошире свој позитиван утицај на животе својих ученика и просперитет друштва. Ако сте наставник заинтересован за иновације у настави и волите да размењујете искуства са другим наставницима широм света који као и ви померају границе наставне праксе, пријавите се за учешће у Мицрософт Инновативе Едуцатор Еxперт програму.

Наставници заинтересовани да се укључе у програм Мицрософт Инновативе Едуцатор Еxперт треба да:

1. направе свој профил на глобалном порталу за сарадњу наставника Мицрософт Едуцатор Центер;
2. заврше двосатни тренинг (минимум 1000 поена за стручно усавршавање) по свом избору чиме стичу статус и беџ Цертифиед МИЕ.

3. направе двоминутни видео или презентацију у Сwаy веб алату који на креативан начин даје одговоре на питање  зашто наставник мисли да би требао да будете примљен у програм Мицрософт Инновативе Едуцатор. Еxперт, опис иновативног начина на који наставник користи технологију у настави или у раду са другим наставницима (треба укључити доказе којима се приказује како је изведена иновација, која доприноси изградњи квалитетног наставног окружења), како наставник планира да помогне својим колегама или колегама ван своје школе да уче и професионално напредују (дати примере) и како наставник очекује да ће, ако постане МИЕ Еxперт, то утицати на његов посао у следећих годину дана. Видео или Сwаy презентација треба да буду јавно објављени, а линк ка њима се прилаже кроз пријаву;

4. када наставник комплетира све претходне кораке може да сам себе номинује попуњевањем пријавног формулара на овој страни. Номинација мора бити предате до 15. јула 2020. године. Последње недеље у августу 2020. биће објављена листа наставника који су примљени у програм МИЕ Еxперт за годину 2020/2021.

Мицрософт организује вебинар 21. маја 2020. у 17 сати на српском језику на којем ће бити представљен програм и одговараће се на питања наставника из Србије и Црне Горе о учешћу у МИЕ Еxперт програму. Заинтересовани наставници могу да се прикључе Теамс вебинару хттпс://ака.мс/АА8е9н7 са својим школским Теамс налогом (за наставнике из Србије то су Оффице 365 налози на домену епросвета.ац.рс, а за наставнике из Црне Горе то су Оффице 365 налози на домену школе у којој наставник ради).