Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић: Студенти неће плаћати мензу и дом у овом року

Шеховић: Студенти неће плаћати мензу и дом у овом року
Датум објаве: 26.05.2020 09:00 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Чак 5000 студената неће плаћати основне трошкове исхране и смјештаја у домовима за јунски рок, а што су били и кључни захтјеви студената према Министарству просвјете, саопштио је данас министар Дамир Шеховић. То значи да ће студенти за јун и јул бити, у сарадњи са домовима, ослобођени како трошкова мензе за оне који користе абонентске картице, тако и комплетних трошкова станарине у дому, односно комплетне своје партиципације. Додатно, Министарство је у комуникацији са Институтом за јавно здравље у вези са што скоријим отварањем студентских домова.

Како је саопштио министар, Министарство нема дилеме око тога да ли треба да уважи конструктивне захтјеве који иду у сусрет реалним потребама студената. Како је нагласио: "Одлучили смо да изађемо у сусрет студентима посебно зато што су захтјеви који се односе на ово Министарство претежно економске природе. А апсолутно нема никаквог спора да ћемо, посебно у овом моменту, водити рачуна о реалним финансијским могућностима свих студената. Да на исти начин ражмишљамо и сами, довољно говори чињеница да смо увели бесплатне основне и магистарске студије, те да се на све друге начине трудимо да олакшамо и помгнемо студентски живот. Знање не треба да зависи од материјалних могућности и то је наше основно становиште".

Захтјеви студената односили су се како на умањење или евентуално елиминисање трошкова исхране и смјештаја, тако и на што скорије отварање домова, те друге области ван надлежности Министарства просвјете које се односе на саобраћај, а на којима ће се такође, сарадњом међу ресорима, радити.