Manja slova Veća slova RSS

>

Ministar Šehović i zaposleni u Ministarstvu prosvjete donirali krv

Ministar Šehović i zaposleni u Ministarstvu prosvjete donirali krv
Datum objave: 10.06.2020 13:02 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete dr Damir Šehović, sa saradnicima, donirao je danas krv u okviru kampanje "Ministri daju krv".

Ministar Šehović je rekao da zaposleni u Ministarstvu prosvjete tradicionalno učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi zbog potrebe da pruže skroman, ali konkretan doprinos Zavodu u obezbjeđivanju adekvatnih zaliha ove tečnosti koja život znači.

PR služba Ministarstva prosvjete

„Mislim da bi svakog pojedinca trebalo moralno da obaveže podatak da je ovoj ustanovi svakog dana potrebno oko 150 jedinica krvi. Sa druge strane, današnjim činom šaljemo važnu poruku javnosti: da su humanost, solidarnost i društvena odgovornost vrijednosti na kojima je zasnovano ovo društvo i koje su duboko utkane u temelje društva, ali i principi na kojima bi svaki mladi čovjek trebalo da gradi svoj karakter“, poručio je ministar.

On je naglasio da prosvjeta ima posebnu ulogu u slanju ovakvih poruka, a najodgovorniji u sistemu prosvjete imaju i dodatnu obavezu da sopstvenim primjerom pokažu da žive upravo takve vrijednosti.

„Tome i služi Memorandum koji smo nedavno potpisali sa Zavodom, a koji otvara prostor svim prosvjetnim radnicima da makar jednom godišnje učestvuju u akcijama ove vrste“, rekao je Šehović.


Direktorka Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore prim dr Gordana Rašović, zahvalila se ministru na važnom doprinosu koji daje ličnim primjerom ali i edukaciji, prvenstveno mladih ljudi, koja je omogućena kroz obrazovni sistem primjenom nedavno potpisanog Memoranduma o saradnji.

Kampanju "Ministri daju krv", Zavod za transfuziju krvi Crne Gore realizuje drugu godinu zaredom, a do sada su svoj doprinos dali brojni čelnici resora Vlade Crne Gore.


Fotografije i video materijal dostupni su na sljedećem linku: https://www.flickr.com/photos/vladacg/