Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ТРЕНЕРЕ ЗА КРИТИЧКО МИШЉЕЊЕ И РЈЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА НА НОВОМ ПРОЈЕКТУ „НАСТАВНИК ЗА 21. ВИЈЕК“

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ТРЕНЕРЕ ЗА КРИТИЧКО МИШЉЕЊЕ И РЈЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА НА НОВОМ ПРОЈЕКТУ „НАСТАВНИК ЗА 21. ВИЈЕК“
Датум објаве: 22.07.2020 12:22 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У оквиру пројекта „Наставник за 21. вијек” Британског савјета и Министарства просвјете, расписан је конкурс за тренере за критичко мишљењеи рјешавање проблема који ће радити са наставницима разредне и предметне наставе у основим школама с циљем побољшање професионалних вјештина и знања, како би касније код ученика узраста од 6 до 15 година подстакли развој ових вјештина.

Овај пројекат представља проширење активности из програма Бритисх Цоунцил-а „Школе за 21. вијек” који се у Црној Гори спроводи од 2017 године. Пројекат „Школе за 21. вијек” дао је у пилот фази врло охрабрујуће резултате, показавши да су наши ученици у основним школама изузетно креативни, иновативни и спремни да уче кроз проблемске и пројектне задатке, комбинујући новостечене програмерске вјештине, креативност и друштвену одговорност. Подстакнути овим резултатима, Влада Црне Горе и Министарство просвјете одлучили су да заједно са британским савјетом финансирају додатне обуке наставника, како би Програмом био обухваћен комплетан наставни кадар у основниим школама. Поред обуке наставника, кроз овај програм биће опремљене све основне школе додатном опремом за микробит клубове, те проширена база тренера за још 20.

Један од кључних циљева пројекта „Наставник за 21. вијек“ је побољшање професионалних вјештина и знања наставника разредне и предметне наставе у основим школама како би код ученика узраста од 6 до 15 година подстакли развој критичког мишљења, рјешавања проблема и кодирања. Током 24 мјесеца, тродневном обуком, обухватићемо 4.556 наставника/ца и учитеља/ца који до сада нијесу били дио програма „Школе за 21. вијек“.

Због приширеног обима активности, Бритисх Цоунцил и Министарство просвјете траже додатних 20 тренера наставника и два мастер тренера према пројектном задатку и критеријумима наведеним у приложеним документима.

Апликација за мастер тренере.доц

Апликација за тренере.доц

Јавни позив за мастер тренере МНЕ.доц

Јавни позив за тренере МНЕ.доц