Manja slova Veća slova RSS

>

Prijava za Program stručnog osposobljavanja završava se sjutra

Prijava za Program stručnog osposobljavanja završava se sjutra
Datum objave: 18.11.2020 10:18 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Prijava za deveti ciklus Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završava se sjutra, 19. novembra u 15 sati, nakon čega će prijavljeni korisnici imati mogućnost da do nedjelje, 22. novembra, izrvše promjenu prferenci, odnosno izabranih poslodavaca.

Prijavljivanje budućih korisnika Programa, vrši se elektonskim putem, preko portala www.eUprava.me. Podsjećamo da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.
Cilj Programa je da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija. Program treba da doprinese i smanjenju nezaposlenosti mladih, sa kojim se suočava čitava Evropa, kao i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike.

Stoga, pozivamo sve zainteresovane visokoškolce koji ispunjavaju uslove previđene konkursom da se prijave za Program i odaberu neko od oko 12.500 mjesta, koliko su ove godine oglasili poslodavci.
Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete.