Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Награђена иницијатива Министарства просвјете "Индивидуални транзициони план" (ИТП)

Награђена иницијатива Министарства просвјете "Индивидуални транзициони план" (ИТП)
Датум објаве: 03.12.2020 15:07 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


На Дан особа с инвалидтетом Зеро пројецт је објавио да је иницијатива "Индивидуални транзициони план" (ИТП) Министарства просвјете медју награђенима за ову годину.

Зеро пројекат покренула је фондација Ессл 2008. године, с мисијом да подржи спровођење Конвенције о правима особа са инвалидитетом (ЦРПД) Уједињених нација. Приступ Зеро пројекта је истраживање и размјена иновативних пракси и политика широм свијета.

Сваке године Зеро пројекат се фокусира на једну од ове четири теме: Запошљавање, приступачност, самосталан живот и политичко учешц́е и образовање.

Иницијатива Индивидални транзициони план је просла селекцију И у конкуренцији великог броја пројеката, иновација И иницијатива изабран И изгласан медју 10 наградјених за област Иновативне политиике за заполславање - Зеро пројецт 2021. Ово из разлога сто је транзиција усмјерена на правовремену професионалну оријентацију ученика у процесу преласка из једног образовног нивоа у други: основне у средњу сколу, односно из система образовања на тржиште рада – запошљавање (или факултет).

Елементи се односе на: 1) професионалну оријентацију, 2) стручну обуку која треба да осигура стицање и развој активних професионалних компетенција. ИТП Идентификује ресурсе, дефинише мјере, активности, услуге, додатну стручну помоћ и подршку потребне ученику у прелазу ка средњој школи и касније запослењу.