Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Братић и Медокс: Британска искуства значајна за црногорски образовни систем

Братић и Медокс: Британска искуства значајна за црногорски образовни систем
Датум објаве: 11.12.2020 14:50 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Искуства Уједињеног Краљевства у области образовања у условима пандемије биће драгоцјена за Црну Гору приликом планирања модела за наставак школске године, поручено је на састанку министарке просвјете, науке, културе и спорта проф. др Весне Братић и британске амбасадорке у Црној Гори Њ.Е. Карен Медокс.

Министарка Братић је упознала амбасадорку Медокс да је Министарство просвјете предузело кораке како би се направио план за други дио школске године, у чију израду ће бити укључен цивилни сектор и Синдикат просвјете, те истакла да би добре праксе из британског образовног система биле корисне за Црну Гору.

пр

Братић је казала да би у наставку сарадње са Уједињеним Краљевством на пољима образовања, науке и културе, требало радити на повећању могућности за мобилност студената и академског особља, јер је то један од најважнијих начина повезивања народа. Посебно је истакла важност заједничког рада на пољу дигитализације и развоју критичког размишљања код дјеце.

Амбасадорка Медокс је честитала министарки Братић ступање на дужност као првој жени у Црној Гори на челу ресора образовња, те изразила задовољство због могућности да Уједињено Краљевство својим искуствима пружи подршку црногорском образовном систему у наставку школске године. Она је, такође, истакла важност развоја вјештина које су потребне дјеци и наставницима у 21. вијеку, те подсјетила на одличне досадашње резултате пројеката „Школе за 21. вијек“ и „Наставник за 21. вијек“, које Британски савјет у Црној Гори реализује у сарадњи са Министарством просвјете.

Саговорнице су се сагласиле да су образовање и наука кључни фактор развоја, те да му је потребно посветити посебну пажњу, узимајући у обзир изазове у доба пандемије.