Manja slova Veća slova RSS

>

Bratić i Madžgalj: Digitalna transformacija – zajednički cilj Britanskog savjeta i Ministarstva

Bratić i Madžgalj: Digitalna transformacija – zajednički cilj Britanskog savjeta i Ministarstva
Datum objave: 23.12.2020 08:58 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesna Bratić razgovarala je danas sa direktoricom Britanskog savjeta u Crnoj Gori Vanjom Madžgalj.

Na sastanku se govorilo o ranijoj saradnji između dvije institucije, kao i o nastavku već započetih projekata. Riječ je o regionalnom programu “Škola za 21. vijek” i “Nastavnik za 21. vijek” koje Ministarstvo i Vlada Crne Gore realizuju u saradnji sa Britanskim savjetom i Vladom Velike Britanije, a čija je svrha edukacija đaka osnovnih škola u domenu digitalnih vještina.

Bratić je ukazala da je digitalna transformacija u samom središtu programa djelovanja njenog resora, kao i cijele Vlade, te da će posvetiti pažnju daljoj implementaciji tog programa.

pr

Madžgalj je informisala Bratić da programi pored sticanja novih vještina, podstiču kritičko mišljenje i analitičko rezonovanje te da su đaci do sada pokazali izuzetnu kreativnost na takmičenjima u primjeni mikrobita i spremnost da uče na nov način, kroz rješavanje problema i projektni rad.

“Stvoreni su odlični preduslovi za digitalnu transformaciju osnovnih škola i sada treba raditi na jačanju implementacije uz neophodnu kontrolu kvaliteta”, kazala je Madžgalj. “Usvajanje daljih koraka biće tema na budućim sastancima”, saglasne su Bratić i Madžgalj.