Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Братић и Маџгаљ: Дигитална трансформација – заједнички циљ Британског савјета и Министарства

Братић и Маџгаљ: Дигитална трансформација – заједнички циљ Британског савјета и Министарства
Датум објаве: 23.12.2020 08:58 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарка просвјете, науке, културе и спорта др Весна Братић разговарала је данас са директорицом Британског савјета у Црној Гори Вањом Маџгаљ.

На састанку се говорило о ранијој сарадњи између двије институције, као и о наставку већ започетих пројеката. Ријеч је о регионалном програму “Школа за 21. вијек” и “Наставник за 21. вијек” које Министарство и Влада Црне Горе реализују у сарадњи са Британским савјетом и Владом Велике Британије, а чија је сврха едукација ђака основних школа у домену дигиталних вјештина.

Братић је указала да је дигитална трансформација у самом средишту програма дјеловања њеног ресора, као и цијеле Владе, те да ће посветити пажњу даљој имплементацији тог програма.

пр

Маџгаљ је информисала Братић да програми поред стицања нових вјештина, подстичу критичко мишљење и аналитичко резоновање те да су ђаци до сада показали изузетну креативност на такмичењима у примјени микробита и спремност да уче на нов начин, кроз рјешавање проблема и пројектни рад.

“Створени су одлични предуслови за дигиталну трансформацију основних школа и сада треба радити на јачању имплементације уз неопходну контролу квалитета”, казала је Маџгаљ. “Усвајање даљих корака биће тема на будућим састанцима”, сагласне су Братић и Маџгаљ.