Manja slova Veća slova RSS

>

Ermina Vlahovljak i Snježana Bošković dobitnice Državne nagrade Oktoih za 2020. godinu

Ermina Vlahovljak i Snježana Bošković dobitnice Državne nagrade Oktoih za 2020. godinu
Datum objave: 24.12.2020 13:39 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Žiri za dodjelu Državne nagrade Oktoih je nakon detaljnog razmatranja i vrednovanja pristiglih prijedloga za dodjelu Nagrade, u skladu sa Pravilnikom o bližem načinu, postupku i vrednovanju kriterijuma za dodjelu Državne nagrade Oktoih, jednoglasno odlučio da se Državna nagrada Oktoih za 2020. godinu dodijeli Snježani Bošković, profesorici istorije u JU OŠ „Olga Golović“, Nikšić i Ermini Vlahovljak, profesorici francuskog jezika u JU OŠ „Salko Aljković“, Pljevlja. Odluka je donijeta na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom.

Ovu odluku u skladu sa Zakonom o državnim nagradama donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade Oktoih u sastavu: prof. dr Boban Melović, predsjednik; Darko Vukčević, član; Biljana Ćulafić, članica; Olivera Nikolić, članica i Slavka Bošković, članica.

Na poziv za dostavljanje prijedloga za dobitnike Državne nagrade Oktoih u 2020. godini pristiglo je 19 prijedloga.

Nagrada Oktoih dodjeljuje se građaninu/građanki Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta 17. januara 2021. godine.