Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Ермина Влаховљак и Сњежана Бошковић добитнице Државне награде Октоих за 2020. годину

Ермина Влаховљак и Сњежана Бошковић добитнице Државне награде Октоих за 2020. годину
Датум објаве: 24.12.2020 13:39 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Жири за додјелу Државне награде Октоих је након детаљног разматрања и вредновања пристиглих приједлога за додјелу Награде, у складу са Правилником о ближем начину, поступку и вредновању критеријума за додјелу Државне награде Октоих, једногласно одлучио да се Државна награда Октоих за 2020. годину додијели Сњежани Бошковић, професорици историје у ЈУ ОШ „Олга Головић“, Никшић и Ермини Влаховљак, професорици француског језика у ЈУ ОШ „Салко Аљковић“, Пљевља. Одлука је донијета на основу броја бодова у складу са Правилником.

Ову одлуку у складу са Законом о државним наградама донио је Жири за додјелу Државне награде Октоих у саставу: проф. др Бобан Меловић, предсједник; Дарко Вукчевић, члан; Биљана Ћулафић, чланица; Оливера Николић, чланица и Славка Бошковић, чланица.

На позив за достављање приједлога за добитнике Државне награде Октоих у 2020. години пристигло је 19 приједлога.

Награда Октоих додјељује се грађанину/грађанки Црне Горе или правном лицу које има сједиште на територији Црне Горе за остварене изузетне резултате у области васпитања и образовања, као и ученичког и студентског стандарда.

Државну награду „Октоих“, која се састоји од плакете, дипломе и новчаног дијела добитницима ће уручити министарка просвјете, науке, културе и спорта 17. јануара 2021. године.