Manja slova Veća slova RSS

>

Prva zvanična posjeta ministarke Bratić opštini Herceg Novi

Prva zvanična posjeta ministarke Bratić opštini Herceg Novi
Datum objave: 25.12.2020 15:00 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić danas je bila u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti opštini Herceg Novi.

Tom prilikom, imala je sastanak sa predsjednikom opštine Stevanom Katićem i potpredsjednicima i sekretarima ove opštine.

Tokom sastanka, rukovodstvo opštine je upoznalo ministarku Bratić sa stanjem u ovoj opštini i najvažnijim zadacima.

Bratić je iskazala podršku naporima lokalne samouprave koja uspijeva da radi na korist građana uprkos mnogobrojnim izazovima i problemima sa kojima se suočava.

Ona je iskazala spremnost da pomogne u rješavanju dugogodišnjih problema u ovom gradu i kazala da će njen resor u svojoj politici uvijek biti resor građana. "U centru naše politike i cijele Vlade biće građanin, bez obzira na ideološka i bilo koja ubjeđenja", poručila je Bratić. "S tim u vezi, imaćemo "Dan otvorenih vrata" u kojima će građani moći da iznesu svoje probleme."

"Naš odnos neće biti maćehinski", poručila je Bratić.

PR

Stevan Katić je iskazao zadovoljstvo jer je ministarka Bratić prva ministarka prosvjete koja je posjetila Herceg Novi. On je govorio o djelatnostima opštine i projektima koji su u planu.

Bratić je po završetku sastanka posebno pozdravila dječaka Miloša Bogdanovića, talentovanog recitatora.

Ministarka je kasnije posjetila najznačajnije kulturne objekte kao što su kuća Iva Andrića, Njegoševa škola i muzej Mirka Komnenovića.

pr

Ona je posjetila i manastir Savinu, kao i crkvu svetog Spasa i crkvu svetog Đorđa. Ona je razgovarala i sa direktorima vrtića, osnovnih i srednjih škola u školi "Dašo Pavičić" o problemima prosvjetnih radnika i povratku djece u bezbjedno školsko okruženje, a u skladu sa važećim mjerama.

Poručila je da je Herceg Novi jedinstven grad, grad harmonije kulturnog i vjerskog nasleđa i jedan od naših najljepših gradova, koji je između ostalog, i grad njenog djetinjstva.