Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Прва званична посјета министарке Братић општини Херцег Нови

Прва званична посјета министарке Братић општини Херцег Нови
Датум објаве: 25.12.2020 15:00 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић данас је била у својој првој званичној посјети општини Херцег Нови.

Том приликом, имала је састанак са предсједником општине Стеваном Катићем и потпредсједницима и секретарима ове општине.

Током састанка, руководство општине је упознало министарку Братић са стањем у овој општини и најважнијим задацима.

Братић је исказала подршку напорима локалне самоуправе која успијева да ради на корист грађана упркос многобројним изазовима и проблемима са којима се суочава.

Она је исказала спремност да помогне у рјешавању дугогодишњих проблема у овом граду и казала да ће њен ресор у својој политици увијек бити ресор грађана. "У центру наше политике и цијеле Владе биће грађанин, без обзира на идеолошка и било која убјеђења", поручила је Братић. "С тим у вези, имаћемо "Дан отворених врата" у којима ће грађани моћи да изнесу своје проблеме."

"Наш однос неће бити маћехински", поручила је Братић.

ПР

Стеван Катић је исказао задовољство јер је министарка Братић прва министарка просвјете која је посјетила Херцег Нови. Он је говорио о дјелатностима општине и пројектима који су у плану.

Братић је по завршетку састанка посебно поздравила дјечака Милоша Богдановића, талентованог рецитатора.

Министарка је касније посјетила најзначајније културне објекте као што су кућа Ива Андрића, Његошева школа и музеј Мирка Комненовића.

пр

Она је посјетила и манастир Савину, као и цркву светог Спаса и цркву светог Ђорђа. Она је разговарала и са директорима вртића, основних и средњих школа у школи "Дашо Павичић" о проблемима просвјетних радника и повратку дјеце у безбједно школско окружење, а у складу са важећим мјерама.

Поручила је да је Херцег Нови јединствен град, град хармоније културног и вјерског наслеђа и један од наших најљепших градова, који је између осталог, и град њеног дјетињства.