Manja slova Veća slova RSS

>

Medijski natpisi o organizaciji drugog polugodišta ne predstavljaju konačan stav Ministarstva

Medijski natpisi o organizaciji drugog polugodišta ne predstavljaju konačan stav Ministarstva
Datum objave: 31.12.2020 13:46 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Povodom medijskih natpisa o organizaciji drugog polugodišta školske 2020/2021. godine želimo da naglasimo da objavljene informacije ne predstavljaju konačan stav o načinu organizovanja nastave već radne i moguće predloge.

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta su kao najvažniji cilj ispostavili stvaranje uslova za zdravstveno bezbjedno školsko okruženje. S obzirom na ozbiljnu epidemiološku situaciju, pred nama je veoma složen zadatak: Obezbijediti učenicima nesmetan povratak u škole, a zaštititi zdravlje nastavnom i nenastavnom kadru, uvažavajući prostorne kapacitete u našim školama.

pr

U tom cilju je formirana radna grupa koja je uključila sve zainteresovane strane. Do sada su održani brojni sastanci sa: Sindikatom prosvjete, direktorima škola, Unijom srednjoškolaca, Nacionalnom asocijacijom roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore, Udruženjem “Roditelji”, Zavodom za školstvo i Ispitnim centrom. Sastancima naše radne grupe prisustvovala je zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežana Mijušković, direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Borko Bajić.

pr

Ministarstvo prosvjete svakog dana, posvećeno i kontinuirano radi na stvaranju uslova za što brži povratak djece i nastavnika u škole i zdravstveno bezbjedno okruženje. Još jednom napominjemo da svi dosadašnji predlozi za organizaciju nastave nisu konačan i usaglašen stav, već mogući modeli koji su u fazi razmatranja.

Ministarstvo će se na vrijeme oglasiti ovim povodom, kada o načinu organizacije nastave pronađe najbolje i održivo rješenje.