Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Медијски натписи о организацији другог полугодишта не представљају коначан став Министарства

Медијски натписи о организацији другог полугодишта не представљају коначан став Министарства
Датум објаве: 31.12.2020 13:46 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Поводом медијских натписа о организацији другог полугодишта школске 2020/2021. године желимо да нагласимо да објављене информације не представљају коначан став о начину организовања наставе већ радне и могуће предлоге.

Представници Министарства просвјете, науке, културе и спорта су као најважнији циљ испоставили стварање услова за здравствено безбједно школско окружење. С обзиром на озбиљну епидемиолошку ситуацију, пред нама је веома сложен задатак: Обезбиједити ученицима несметан повратак у школе, а заштитити здравље наставном и ненаставном кадру, уважавајући просторне капацитете у нашим школама.

пр

У том циљу је формирана радна група која је укључила све заинтересоване стране. До сада су одржани бројни састанци са: Синдикатом просвјете, директорима школа, Унијом средњошколаца, Националном асоцијацијом родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју Црне Горе, Удружењем “Родитељи”, Заводом за школство и Испитним центром. Састанцима наше радне групе присуствовала је замјеница Заштитника људских права и слобода Снежана Мијушковић, директор Института за јавно здравље др Игор Галић и државни секретар у Министарству здравља др Борко Бајић.

пр

Министарство просвјете сваког дана, посвећено и континуирано ради на стварању услова за што бржи повратак дјеце и наставника у школе и здравствено безбједно окружење. Још једном напомињемо да сви досадашњи предлози за организацију наставе нису коначан и усаглашен став, већ могући модели који су у фази разматрања.

Министарство ће се на вријеме огласити овим поводом, када о начину организације наставе пронађе најбоље и одрживо рјешење.