Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: COST Info dan - mogućnosti umrežavanja naučnih timova i podsticanja međunarodne naučne saradnje, 23.02.2021. godine

Najava: COST Info dan - mogućnosti umrežavanja naučnih timova i podsticanja međunarodne naučne saradnje, 23.02.2021. godine
Datum objave: 18.02.2021 13:16 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Info dan posvećen evropskom programu saradnje u nauci - COST (Cooperation in Science and Technology), u organizaciji COST asocijacije, biće održan 23. februara 2021. godine, s početkom u 9.30h, online putem (Zoom platforma).  

COST finansira istraživačke mreže (projekte) koje se nazivaju COST akcije, otvorene za sve oblasti nauka, za inovativne ideje, partnere (javne i privatne, velike i male) i istraživače u svim fazama karijere.

Učesnici će na Info danu imati priliku da se upoznaju sa ulogom COST-a u podsticanju i širenju izvrsnosti u istraživanju, kao i načinom podnošenja novih COST akcija, i mogućnostima umrežavanja s postojećim COST akcijama.

Crnogorski istraživački timovi su od sticanja punopravnog članstva naše zemlje u COST asocijaciji maja 2015. godine, prepoznali brojne benefite koje im nudi ovaj program: finansijsku podršku za učešće na sastancima organizovanim u okviru akcija (kako putne troškove, tako i organizaciju sastanaka), kratkoročne naučne posjete, trening škole, konferencije, kao i administrativnu podršku instituciji nosiocu projekta.

 

Program COST info dana i link za pruključenje Zoom webinaru možete pogledati ovdje:

https://www.cost.eu/events/online-info-day-feb-2021/

 

Evaluacija poziva za predlaganje novih COST akcija - učestvujte kao COST ekspert, 25.02.2021. godine

 

Webinar na kojem će se predstaviti mogućnosti koje COST pruža, s posebnim naglaskom na postupak evaluacije i selekcije COST predloga projekata, održaće se 25. februara 2021. godine, s početkom u 10h, online putem.  

Poziv za nove COST akcije kontinuirano je otvoren i prijave se prikupljalju nekoliko puta godišnje. Rok za prijavljivanje predloga COST akcija je 29. oktobar 2021. godine.

 

Više informacija o programu webinara i registraciji dostupno je putem linka:

http://lino.lmt.lt/en/cost-open-call-evaluation-getting-involved-as-a-cost-expert/

 

Dodatne informacije o COST programu:

Milena Milonjić

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Nacionalni COST koordinator

Tel. 020 405 307

E-mail: milena.milonjic@mpnks.gov.me

www.cost.eu