Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Борба против вршњачког насиља је у фокусу Министарства

Борба против вршњачког насиља је у фокусу Министарства
Датум објаве: 24.02.2021 15:24 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Поводом Међународног дана борбе против вршњачког насиља, под називом „Дан розе мајица“, Министарство просвјете, науке, културе и спорта жели да оснажи и и охрабри све иницијативе које за циљ имају препознавање, сузбијање и предупређивање вршњачког насиља у школским установама.

Квалитетно образовање, очување интегритета личности ученика и успостављање безбједног школског окружења неки су од кључних приоритета новог Министарства.

У току овог мјесеца, Министарство је образовало Радну групу за праћење појаве вршњачког насиља и вандализма у школским установама. Чланови радне групе су из редова Министарства просвјете, науке, културе и спорта, Министарства рада и социјалног старања, Завода за школство и Невладиног удружења „Родитељи“. Радна група је образована са задатком да непрекидно анализира податке о појавама које препознаје програм за сузбијање насиља и вандализма у образовно-васпитним установама.

Данас се у школама на креативан начин, кроз приредбе и радионице, ђацима представља важност ненасилног вида комуникације, промовише толеранција, поштовање различитости и подстиче саосјећајност. Усвајање таквих порука и таквог обрасца понашања дјеце у школама мора да буде наш заједнички задатак.