Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Позив на консултације у вези са дефинисањем приоритета из домена науке и истраживања за Програмски оквир ИПА ИИИ

Датум објаве: 26.02.2021 10:45 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете, науке, културе и спорта обавјештава заинтересовану јавност да је у току припрема приједлога активности за сарадњу са ЕУ, кроз програм претприступне подршке Европске уније Црној Гори (ИПА), за период 2021-2027.година.
У циљу обезбјеђења што квалитетнијег планирања средњорочне подршке ЕУ Црној Гори, у сектору науке и истраживања, Министарство просвјете, науке, кутлуре и спорта планира одржавање консултативног састанка са свим заинтересованим странама у петак, 05. марта 2021. године са почетком у 12 сати, сала Министарства, адреса: Римски трг бб, Подгорица.

Намјера нам је да, у складу са инпутима које добијемо од заинтересованих страна, те у складу са приоритетима ЕУ у овој области, припремимо Стратешки одговор, који треба да пружи преглед не само наших приоритета, већ и начина на који Црна Гора планира да искористи будућу подршку у сектору науке и истраживања.

Подсјећамо да је ЕК већ дефинисала 4 кључне области и то:

1. Владавина права, темељна права и демократија;
2. Начело доброг управљања, усклађеност са правном тековином ЕУ, добросусједски односи и стратешка комуникација;
3. Зелена агенда и одржива повезаност; и
4. Конкурентност и инклузивни раст.

Имајући у виду комплексност а прије свега важност израде једног оваквог документа, а у жељи да буду препознати приоритети свих актера у процесу, молимо да своје присуство пријавите на сљедећу е-маил адресу: ивана.лагатор@мпнкс.гов.ме, до сриједе, 03. марта 2021. године до 15 сати.